Maarten Eickholt

Maarten had een idee ontwikkeld om ramkraken te voorkomen door middel van een betonnen constructie in combinatie met een specifiek hydraulisch systeem. Dit product is ontwikkeld, gepatenteerd en getest door TNO en is productie gereed. Tijdens de ontwikkeling van dit product ontstonden er vele nieuwe toepassingen onder anderen binnen de watersector. Als adviseurs zijn betrokken op het gebied van water, security en business devlopment, internationale specialisten en dhr. Tony Raasveld. Overige betrokken partijen zijn onder andere, TNO, RWS, Min. Verkeer & Waterstaat, TU Delft, YES-Delft, Hogeschool Rotterdam, Deltares, STOWA, VP-Delta, Syntens, Agentschap NL, Flooproof Holland, Aqua Dock / RDM en de Koninklijke Martens Groep.

Visie 

Prof. Dr. ir. Hennes de Ridder

Guard-IT bouwt zijn producten rondom een aantal elementen die alle producten met elkaar gemeen hebben. Alle producten van Guard-IT, staan garant voor veiligheid, zekerheid, duurzaamheid en flexibiliteit.

Veiligheid 

Staat voorop in de hele filosofie van Guard-IT. Zo is na de TNO test gebleken dat de ARC 2.0 meer dan voldoende voldeed aan alle kwaliteitseisen. Door het design een multifunctionele eigenschap te geven, kan het product worden ingezet voor o.a. de beveiliging van overheidsgebouwen, ambassades, militaire en industriele complexen etc.

Zekerheid 

Tony Raasveld

Is de tweede pijler van Guard-IT. Veiligheid is een ding, maar belangrijker is ook de functionaliteit na het incasseren van impact op de Guard-IT producten. Dit geldt zowel voor terroristische aanslagen als voor het tegenhouden van water. De producten van Guard-IT, zijn zo ingericht dat ze niet te saboteren zijn. Bij Guard-IT hebben we de verantwoordelijkheid om de klanten veiligheid te garanderen door testbaarheid.

Duurzaamheid 

Is de derde pijler van Guard-IT. Bij Guard-IT geloven we niet in een verdien model dat moet draaien op monteurs en reparaties. De producten moeten zonder moeite blijven werken, zelfs na het incasseren van impact. Daarom wil Guard-IT zich onderscheiden van alle concurrenten. Dit heeft mede met het materiaal te maken waarmee de Guard-IT producten worden gemaakt. In tegenstelling tot de vele concurrenten gebruikt Guard-IT een geavanceerde mix van beton, in plaats van metaal of ijzer. Beton is niet vatbaar voor krimpen of uitzetten. Hiermee is er weinig onderhoud aan de producten en biedt dit weer zekerheid aan de werking van de producten.

Flexibiliteit 

Is de laatste pijler van Guard-IT. De Guard-IT producten zijn op zodanige manier ontworpen, dat ze niet zichtbaar zijn, indien ze niet nodig zijn. De producten verdwijnen in de grond en komen naar boven wanneer men dat nodig vindt. Bij Guard-IT vinden wij het belangrijk dat de omgeving ook een rol moet spelen bij het plaatsen van de producten. Door de eigenschappen van beton is ook het uiterlijk te veranderen en aan te passen naar de omgeving, door de producten aan de buitenkant te schilderen, kunst op de muren, of zelfs stenen aan de buitenkant die passen bij de omliggende gebouwen. De producten worden aangepast aan de omgeving en de vraag naar functionaliteit. Dit betekent dat de producten specifiek kunnen worden geproduceerd naar hoogte, lengte en breedte. De Guard-IT producten zijn dus geoptimaliseerd om omgevingsgericht te functioneren.